Полиција појачава контролу саобраћаја након несрећа у Београду

Полиција ће наредних седам дана појачати контролу учесника у саобраћају, после незгода у којима су у Београду повређени млади. У судару код Аде Циганлије лакше су повређени троје деце и мајка, а на Миљаковцу је теже повређено четворо тинејџера када је аутомобил ударио у бандеру. У возилу је било седам младих особа, а за воланом малолетник са пробном возачком дозволом. Како спречити такве несреће?

Повређене су четири девојке од 18 година и један момак од 19 година, као и возач.

Њих су у Ургентни центар превезле три екипе Хитне помоћи, а према првим информацијама, они имају преломе руку и ногу, и некима су избијени зуби.

Момак од 17 година, који је био за воланом, има повреде главе.

Полиција каже да је све више ноћних вожњи где се у колима за пет регистрованих вози чак и двоструко више особа, а да 20 одсто удеса са тешким последицама праве возачи између 18 и 30 година.

"Ствари које ми санкционишемо су неприлагођена брзина, вожња под дејством алкохола, некоришћење сигурносног појаса и, могу да кажем, све више мобилни телефони", истиче начелник Саобраћајне полиције Небојша Арсов.

Вечерњи проводи најпогубнији за младе

Са ригорозним контролама ће се наставити и наредних дана, кажу у МУП-у, али стручњаци упозоравају да су вечерњи проводи најпогубнији за младе.

"Пуна су гробља, пуне су болнице, пуни су затвори оних који су сматрали да могу да возе боље када су пијани него када су трезни, то је велика заблуда, осим великих новчаних казни имајте на уму да је свака саобраћајна несрећа под дејством алкохола умишљајно кривично дело", наводи Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја.

Сетимо се само удеса на Ади Хуји, када су вршњаци возили друга у гепеку и улетели у Дунав, или неколико сличних удеса где су млади страдали одмах пошто су на друштвеним мрежама поставили слику лудог провода, каже Окановић.

Он додаје да је највећа одговорност ипак на родитељима, који морају својим примером да шире саобраћајну културу на нараштаје.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи