Држављани Србије из карантина у Француској стигли у Београд, захваљују на подршци

На београдски аеродром "Никола Тесла" синоћ је, нешто пре поноћи, допутовало четворо држављана Србије који су из кинеског Вухана, жаришта епидемије коронавируса, пребачени у Француску, где су провели две недеље у карантину.

Држављани Србије су у Београд допутовали редовним летом из Француске након двонедељног карантина у Егз ан Провансу, у близини Марсеља, а један од њих, Александар Калаба, по доласку на аеродром рекао је новинарима да се осећа феноменално и да му је драго што је коначно стигао у Србију.

"Драго нам је што смо овде и да се захвалимо свима који су бринули, ко је звао, да се све ово тешком муком организује", рекао је Калаба по слетању из Франкфурта.

Сви су били видно уморни, али и очигледно срећни што су коначно, после толико времена, допутовали у Србију и што могу да оду својим породицама.

Калаба је рекао да је у карантину у Француској кретање било ограничено, као у, како је казао, "неком мало лакшем затвору".

"Имате сок, воду, кафу, али немате шта да радите. Ми смо то покушали да разбијемо на неки наш начин, балкански, да пијемо кафу, сок, али прошло је", додао је Александар Калаба.

На питање да ли ће се вратити у Вухан, одговорио је да неће, али да хоће у Кину.

Александар Калаба је додао да се нису плашили у Вухану да ће се разболети и да се спријатељио са осталом тројицом евакуисаних Срба из тог града.

"Нико није кукао, недостајала нам је породица, али навикли смо. Када радите тамо, морате да искључите неке емоције", рекао је Калаба.

Додао је да једва чека да оде кући. 

"Добио сам дојаву да ми је ћерка направила 12 цртежа", казао је Калаба.

Њих четворица су по доласку на аеродром прошли уобичајену здравствену контролу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво