Са ваучерима или без њих "плануле" бање и планине

За двадесет дана подељено је свих 100.000 ваучера за одмор у земљи, планираних за ову годину. Зато из Владе за четвртак најављују одлуку о наставку акције и одобравању додатних ваучера. У међувремену, и са ваучерима и без њих, готово сви капацитети на планинама и у бањама су попуњени.

Место више, овог викенда, тражило се и на планинама и у бањама. Продужетак распуста највише је обрадовао најмлађе.

Гости у Пролом бањи уживају у природи, у Ђавољој вароши, млађи играју пингпонг и билијар.

Северозападно и на двоструко већој надморској висини, на Златибору, мало другачије уживање.

Уживају у скијању, гудвању, клизању, ноћним изласцима.

Слично је и на Дивчибарама - за једне много посла, за друге много забаве.

"Током ове сезоне ако рачунамо од новембра до фебруара очекујемо да ће проћи више од три и по хиљаде деце", каже Снежана Јаковљевић Чкојић из Одмаралишта "Стеван Филиповић" на Дивчибарама.

"Кроз наше скијалиште прошло је око осам и по хиљада скијаша. У току дана имамо и панорамске вожње жичаром као и зип лајн и авантура парк за најмлађе посетиоце", каже  Марко Аћимовић из "Дивчибаре ски ризорта".

Да ће угоститељи и убудуће имати пуне руке посла широм земље, најављује чињеница да су сви ваучери за одмор подељени.

Министар Расим Љајић рекао је да је подељено 100.000 ваучера, све оно што је предвиђено, што како каже, није велико изненађење.

"Међутим, велико изненађење је чињеница да је то урађено за мање од 20 радних дана. Највећи број пријављених односи се на пензионере преко 55 одсто и нема никакве сумње да уколико се акција настави, а верујем да ће се наставити, већ од наредног петка да ће и ти ваучери, колико год их буде, бити подељено", каже Љајић.

Напомиње да је ове године подељено готово три пута више ваучера него за исти период прошле. Вредност ваучера је 5.000 динара, а могу да се искористе једном годишње за одмор у бројним туристичким објектима у земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи