Деци из Алибунара обезбеђен смештај, сазнаје РТС

Шесторо деце, која живе сама у Козјаку код Алибунара, током ноћи су смештена у одговарајућу установу за незбринуту децу у Војводини, незванично сазнаје РТС.

Према незваничним сазнањима РТС-а, деца која живе без оца и мајке у Козјаку заједно су током ноћи пребачени у одговарајућу установу на територији Војводине.

Они су добро и сви су на истом месту, нису раздвојени, незванично сазнајемо.

Требало би да надлежне службе током дана провере њихово здравствено стање, незванично сазнаје РТС.

Још нисмо добили званичне потврде ових информација.

Радио-телевизија Србије у среду је објавила причу о шесторо деце која се брину сама о себи код Алибунара, пошто их је мајка напустила а отац је у затвору.

Након тога, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић затражио је од Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, да хитно достави информације о случају.

Такође је наложило републичкој инспекцији социјалне заштите да изврши увид у рад Центра за социјални рад у Алибунару.

Затим је и заштитник грађана Зоран Пашалић, на основу сазнања из медија, покренуо поступак контроле рада Центра за социјални рад Алибунар.

Због хитности случаја, Центру је дао рок од 15 дана да извести о свом раду. 

Републички и покрајински омбудсман заједно раде на овом случају због тешке ситуације у којој се деца налазе, али и због преплитања надлежности на овом случају.

Стручни надзор показаће ко је направио пропуст у овом случају.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво