Шарчевић о продужењу распуста: Мислим да смо донели исправну одлуку

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је да се распуст за ђаке у Србији продужава због грипа.

Министар је навео да мисли да грип још увек није у толико великој експанзији али да се сваког дана очекује више пацијената.

"Ништа није другачије у централној Србији у односу на Војводину у договору са Министарством здравља и са свим анализама које раде, заиста смо донели мислим исправну одлуку да се продужи распуст и следеће недеље, тако да наставни дан буде 24. фебруар следећи", рекао је Шарчевић.

Замолио је директоре за разумевање према ученицима завршних разреда и да унапред направе план надокнаде за следећи период.

"Мислим да је то јако добро, јер знате да млада популација најпре подлеже, значи неким вирусним инфекцијама. Улазак у колектив само би обновио и појачао оно што смо пред распуст имали, тако да је паметније да сада то изведемо да би нормалније наставили школску годину него да кренемо па да ризикујемо да све то прекинемо поново и да доводимо причу у лоше стање", истакао је министар.

Прецизирао је да се после одлуке о продужењу распуста на територији АП Војводине, данашња одлука односи на Централну Србију и на Косово и Метохију.

Осврћући се на надокнаду наставе, министар је саветовао школама да комбинују начине, да се не остаје сваки дан дуже.

Истакао је и да се суботом често одржавају такмичења, али да се не такмиче сва деца.

"Оној деци која иду на такмичења наставници могу да направе посебно неку организовану наставу па и онлајн и све друге моделе. Сада наставници такође имају једну паузу, тако да је та сензибилност јако везана за ученике завршних разреда и то ону добру децу. А иначе ако говоримо о четири дана, то је отприлике неке две суботе и она два дана могу кроз надокнаду у току радне недеље", рекао је Шарчевић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво