Хеликоптер се вратио због лошег времена, Вучић отишао на цицвару

Хеликоптер председника Србије Александра Вучића на лету из Дрвара за Београд био је принуђен да се врати у Мркоњић Град због лоших временских услова.

Председник Србије решио је да принудну паузу искористи и у ресторану на оближњем језеру Балкана поједе локални специјалитет – цицвару.

"Пошто су нас временски услови спречили да хеликоптером наставимо пут, вратили смо се овамо код језера Балкана и Мркоњић Града и сада, уместо доручка, ручамо врхунску цицвару од кукурузног брашна. А овде у читавом крају, Шипову, Купресу и Мркоњић Граду, кисело млеко је познати специјалитет, тако да уживамо у нашим, српским специјалитетима", рекао је Вучић у видео-снимку.

Председник је посетио и Чипуљић код Бугојна у БиХ, родно место свог оца.

Тамо је свратио у пекару "4А" код Заима, где је, како је објавио и на Инстаграму, пробао "врхунску зељаницу", сирницу и кромпирушу.

Вучић је тај тренутак забележио и фотографијом на којој је у друштву са Алмом и Самиром, које су "развукле" пите.

Обишао је и локалну цркву у Чипуљићу, заједно са локалним свештеником, те поразговарао са мештанима, које је затекао у црквеном дворишту. 

Вучић је у Чупуљићу такође обишао порушене породичне куће Вучића.

За крај, сусрео се са Шерифом, пријатеље из младости, са којим је освежио сећања на заједничке тренутке, укључујући и момачку тучу, која, како је рекао, није окрњила њихов пријатељски однос.

Шериф га, пренео је новинарима, увек дочека кад долази у "родни" крај.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 30. јан 2020, 00:28) - anonymousJovanovic Slobodan [нерегистровани]

cicvara

cicvara je sirotinjska hrana,u selima istocne Srbije u 18 i 19 veku, kada se koristilo brasno od kukuruza,raz,jecam pa i ovas.bila je velika beda i siromastvo,mlelo se na potocarama.Cicvara i popara su bila glavna jeoa u vecini sela sadasnjih opstina Kalna,Knjazevac, Pirot.Tako da cicvara nemoze biti crnogorski ili hercegovacki specijalitet,kad se koristio prvenstveno u istocnoj Srbiji i u Homolju,u vlaskim selima.

(среда, 29. јан 2020, 16:40) - Darko [нерегистровани]

Dobar izbor

Cicvara, jelo vezano za tradiciju i obicaje ovih krajeva. Dobar izbor predsednice.

(среда, 29. јан 2020, 16:32) - rssi [нерегистровани]

Bravo za našeg Predsednika

Cicvara je jelo svih onih koji je vole.
Prijatno Predsedniče!

(среда, 29. јан 2020, 15:32) - Zapad [нерегистровани]

Zapad

Nije tačno. Cicvara je Hercegovački specijalitet. To su Crnogorci uvezli sa Zapada (Hercegovine - kako je ona za Crnu Goru Zapad dileme nema). Niti je Bosanska, niti Crnogorska, već Hercegovačka

(среда, 29. јан 2020, 15:17) - anonymous [нерегистровани]

E Bogomi

nijesi u pravu. Cicvara je naš crnogorski specijalitet. Nemoj se zamjerat Milu.