Свештеник се одужио школи коју су похађала његова деца

У духу светосавља, један родитељ из Шапца, свештеник, Милан Пантелић одлучио је да буде домаћин школске славе и да се тако одужи школи која му је помогла да образује три кћерке и припреми их за живот.

Славица, Марија и Јелена Пантелић, средњу медицинску школу у Шапцу завршиле су пре више година, али их за кабинете школе вежу најлепше успомене.

Славица је стоматолог, Марија историчар уметности, Јелена коју нисмо упознали јавни правобранилац. Кажу да су уз помоћ наставника овде стекле такво знање да су могле да бирају факултет.

"Она пружа неко опште знање које може да се примени практично и у животу, тако да, ја сам опет имала срећу да имам добар темељ за стоматологију, али исто тако, тај практични део који сам понела из ове школе примењујем и данас", рекла је Славица.

Да се одужи школи за васпитавање деце, пуног срца уз велику захвалност, њихов отац, свештеник, Милан Пантелић, организовао је обележавање славе и светосавски ручак.

"Ја нисам могао да стижем да деци тако помогнем на том плану, научном, али школа је учинила своје афирмисала их, дала им смернице у животу и ја сам презадовољан", навео је свештеник и домаћин славе Милан Пантелић.

У чувеној зеленој школи више од седам деценија негују се генерације које примењују знање на светским клиникама и универзитетима. Ово је први пут да родитељи на овај начин изразе захвалност.

"Нама, као њиховим васпитачима и професорима може бити само  задовољство и част што смо учествовали у њиховом образовном путу", казала је Биљана Ђукнић, директорка Медицинске школе "др Андра Јовановић".

Како се чуло на свечаној академији, осим градива, у шабачкој медицинској школи, дјаке уче да буду бољи људи, што потврђује и светосавски гест породице Пантелић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 28. јан 2020, 02:09) - Прота ДМ [нерегистровани]

Град на гори

Честитам оче Милане! Сећам те се као матуранта из Сремских Карловаца као ретко доброг, поштеног и племенитог човека. Ниси се променио, слава Господу! Поздрав породици.