Шта ће се променити у школству у наредних десет година

Предшколски период ће почети да се третира као почетак образовања, са обухватом старости деце од три до пет и по, шест година, и са циљем да то постане обавезан део образовања, рекао је министар просвете Младен Шарчевић за РТС поводом стратегије образовања до 2030. године, која је недавно представљена.

Младен Шарчевић је, гостујући у Јутарњем програму, најавио је да ће средином фебруара бити представљена платформа која се односи на основно и предшколско образовање, у марту она која се тиче средњег образовања, а у јуну ће се говорити о високом школству.

Током лета ће се радити и финансијски део, јавно слушање у септембру, а усвајање страгегије се очекује у октобру, додаје министар.

Говорећи о новинама, каже да ће предшколски период почети да се третира као почетак образовања, са обухватом старости деце од три до пет и по, шест година, и са циљем да то постане обавезан део образовања.

Планира се и проширивање капацитета обуке наставника, истиче министар.

Што се тиче средњег образовања, тежиште је на високом целоживотном учењу и ту се ради на новим ресурс-центрима.

"Извори финансирања су кредит Светске банке – 50 милиона и Национални инвестициони план – 60 милиона евра", наводи Шарчевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво