Сурдулица добила први затворени спортски објекат

Министар просвете Младен Шарчевић отворио је у Сурдулици Спортску халу која је саграђена у склопу Основне школе "Јован Јовановић Змај". То је једини затворени спортски објекат у тој општини. Министарство је у изградњу објекта уложило милион и по евра из кредита Европске банке.

Нови спортски објекат саграђен је по европским стандардима, са 800 седишта на трибинама. Ту ће часове физичког васпитања и спортске активности свакодневно имати ученици, а викендом ће на располагању бити спортистима из локалних клубова.

"За такмичења у кошарци, одбојци већ смо добили лиценцу да може да испуњава услове. Ово је једини објекат у Сурдулици који је затворен и који може да прими публику и спортисте", рекао је Новица Тончев, председник СО Сурдулица.

У Краљеву у школске објекте протеклих година уложено око 400 милиона динара. За фасаду Еконмско-трговинске школе и Гимназије издвојено је 12 милиона динара.

"До почетка градње потпуно зграде потпуно нове школе Свети Сава у шта ће Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије уложити чак 395 милиона динара", истакао је др Предраг Терзић градоначелник Краљева.

Улаже се у школске објекте, а брине се и о радницима и вишковима.

"Брзо ћемо направити један модел који ће повући потпуно категорију технолошких вишкова са сцене, не би требало да их буде. Заменићемо те фондове часова за менторе. Значи, ментори или тутори, ће бити особе из ваших редова које најбоље раде своју струку, и који ће помагати колегама да што пре усвоје одређена знања, примене методе у настави од припреме до реализације, да би исходи учења били што бољи", нагласио је министар просвете Младен Шарчевић.

Министар Шарчевић је поделио светосавске награде најбољим ђацима и просветним радницима у Сурдулици, а у Краљеву је одржана Светосавска академија.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи