Нова балистичка опрема за "Кобре" – производ домаћег знања

Припадници "Кобри" су опремљени свим најсавременијим што војна индустрија може да понуди, истакао је министар одбране Александар Вулин и нагласио да је сва њихова опрема производ домаће памети.

Александар Вулин је у пратњи заменика начелника Генералштаба ВС генерал-мајора Петра Цветковића присуствовао представљању нове заштитне балистичке опреме припадника Батаљона војне полиције специјалне намене "Кобре", саопштило је Министарство одбране.

Вулин је истакао да Министарство одбране чини све да припадници "Кобри" буду опремљени у складу са највишим светским критеријумима, да се не стиде ниједне друге сличне јединице на свету, да се унапреди и њихов материјални положај, као и да се процес унапређења њихових техничких потреба приведе крају и непрекидно унапређује.

"Припадници батаљона су опремљени свим најсавременијим што војна индустрија може да понуди. Посебно сам поносан што су сва њихова заштитна опрема и њихове униформе произведене од домаће памети, од домаћег знања. Реч је о људима који се бирају по посебном принципу, посебном критеријуму", нагласио је Вулин.

Према речима команданта батаљона потпуковника Горана Цолића, у оквиру опремања Војске Србије новим наоружањем и опремом у протеклом периоду и батаљон "Кобри" опремљен је заштитном балистичком опремом.

Опрема је домаће производње, а према речима потпуковника Цолића, јединице сличне намене у свету користе исту опрему.

Данашем обиласку у београдској касарни "Генерал Јован Мишковић" присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић и начелник Управе војне полиције Генералштаба бригадни генерал Рајко Миловановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво