Иза њих остају и чисте улице и чист образ

Новица Стојановић, ради на одржавању јавних површина у Крагујевцу. Док чисти улице, проналази изгубљене ствари и враћа их власницима. Хвале га и колеге и суграђани. Недавно је пронашао и вратио власнику велику своту новца и заслужује много већи углед и поштовање.

Новица Стојановић, ради на одржавању јавних површина у Крагујевцу. Док чисти улице, проналази изгубљене ствари и враћа их власницима.

Хвале га и колеге и суграђани. Недавно је пронашао и вратио власнику велику своту новца и заслужује много већи углед и поштовање.

Рејон који одржава чист је као његов образ. Петнаест година, свакодневно је на улици. Недавно је пронашао торбицу са 800.000 динара. Крагујевчанин који је подигао кредит, ушао је у продавницу, али без новчаника.

"Кад је дошао на касу, видео је да му нема торбице са новцем. Изашао из продавнице, а ја сам већ знао да је то његов новац и вратио му га", рекао је Новица Стојановић, радник ЈКП "Шумадија Крагујевац".

Новица и његове колеге, на улици често пронађу разне драгоцености, документе. Скромни и честити, кажу, никад нису помислили да нешто од тога задрже за себе.

"Десило се тако, лична карта, нешто ситно, али нормално, враћамо у поштанско сандуче", навео је Милорад Живић, радник ЈКП "Шумадија Крагујевац".

Драгољуб Стојановић, још један од радника, истакао је да су људи срећни када чују да је нешто нађено, али и да хоће да почасте.

"Наћи ћемо начина да наградимо овај леп гест у оквиру предузећа, јер Новица је наш дугогодишњи радник, предан и посвећен послу", казао је Немања Димитријевић, директор ЈКП "Шумадија Крагујевац".

И без награде, Новица је увек радио исто, и у родном Липљану, и сада у Крагујевцу.

Зна како се човек осећа када изгуби нешто. Пре 12 година, у аутобусу му је украден новчаник са 400 евра, намењених за споменик покојном оцу.

"Мени тада нису вратили ни документа ни новац, а ја сам вратио и опет бих исто поступио", навео је Новица Стојановић, који је по струци агроекономски техничар.

Ради за 35.000 динара и задовољан је. Највише му, каже, значе углед и поштовање које има међу суграђанима, а то се не купује.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво