Прича о самохраној мајци из Чачка подигла све на ноге, стиже и помоћ

После приче о самохраној мајци Невени Шипетић из Чачка, која се тешко сналази за храну, одећу и огрев, емитованој на нашем програму, на позив министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића одмах се ангажовала локална самоуправа, јавили су се хумани људи, а породицу је данас посетио и министар са сарадницима.

У изнајмљеном стану са троје деце једва саставља крај са крајем. Ова самохрана мајка једину помоћ у храни и одећи добија од чачанског Кола српских сестара.

"За садa ми је најпотребније само да имају деца хране, пошто у томе слабо се снабдевамо и да ја почнем да радим", каже Невена Шипетић, самохрана мајка из Чачка.

Прича о Невени Шипетић покренула је све. На њену адресу већ је стигао огрев, а сутра ће ићи на разговор за посао.

"Град Чачак има и буџетску резерву коју користи за овакве случајеве и дрва за огрев и све оно што је неопходно, наравно новчана средства да се сви наши суграђани збрину на адекватан начин", истиче Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

У Чачку се за социјалну заштиту годишње издваја 345 милиона динара. Иако се у протекле три године више од три стотине породица јавило за помоћ, многи још нису у систему социјалне заштите. Пример Невене Шипетић повод је за реаговање ресорног министарства на територији целе Србије.

"Ја као министар послаћу један задатак директорима центара за социјални рад и општинама: да изађу, да обиђу терен и да направимо да видимо да ли постоје неке породице које евентуално на неки сличан начин имају проблем као што има и ова породица и да пробамо да реагујемо као држава", наводи Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Министар Ђорђевић је у Чачку посетио и установу за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју "Зрачак" и Народни музеј, који ће сада бити приступачан и особама са инвалидитетом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво