Бојан Латиновић добитник прве награде "Др Предраг Симић"

Студент четврте године Факултета политичких наука Бојан Латиновић добитник је прве награде "Др Предраг Симић", које се додељују у знак сећања на професора тог факултета и амбасадора Србије у Француској и Монаку.

Бојан Латиновић, добитник прве награде, каже да један од главних разлога зашто је изабрао тему политике војне неутралности јесте начин на који је она усвојена, као и начин на који се већи део политичке елите у Србији односи према тој политици – као према нечему што је непромењено и имуно на ревизију.

Добитник друге награде је Филип Дуканац, који је дао своје виђење питања - да ли је незванични предлог Француске за редефинисање процеса приступања нових држава Европској унији користан за државе Западног Балкана.

Трећу награду је освојио Михаил Бинг из Тринидада и Тобага, који је на ФПН-у на мастер студијама.

Његов рад је написан на тему "Да ли је политика војне неутралности у складу са потребама националне безбедности Србије".

Већ пет година, Факултет политичких наука, породица Симић и Центар за друштвени дијалог и регоналне иницијативе организује конкурс за студенте треће и четврте године и мастер студија.

Осим плакете и новчане награде прва три награђена студента захваљујући Словачкој амбасади у Београду учествоваће средином године и на Безбедносном форуму Глобсек у Братислави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво