Повереник поднео кривичну пријаву због објављивања исказа Нинослава Јовановића

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић поднео је кривичну пријаву против одговорних за објављивање у медијима исказа осумњиченог за отмицу малолетне М. К.

Како се наводи у саопштењу, Милан Мариновић спровео је поступак надзора у Вишем јавном тужилаштву у Нишу и утврдио да су осумњиченог саслушавала службена лица МУП-а и Вишег јавног тужилаштва у Нишу, у присуству браниоца по службеној дужности.

"На основу чињеница утврђених у поступку надзора, повереник је закључио да постоје основи за сумњу да су подаци о личности из исказа осумњиченог учињени доступним неовлашћеним лицима, што је за последицу имало објављивање тих података у медијима", наводи се на сајту повереника.

Кривична пријава поднета је Основном јавном тужилаштву у Нишу због сумње да је извршено кривично дело неовлашћено прикупљање личних података.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 20. јан 2020, 20:00) - anonymous [нерегистровани]

Transfer sramote pred kioskom

Pobogu, ta devojčica ima svega 12 godina! A jedna grupa "novina" je razvlači, opisuje što brutalnije i prljavije, naslađuje se njenim mukama.. užas. Toliki da je mene sramota dok stojim pred trafikom i to gledam.

(понедељак, 20. јан 2020, 16:32) - anonymousJoe [нерегистровани]

Svaka cast

Ovo se stalno desava u Srbiji i vreme je da konacno reaguje neko.