Доктор из Ниша се одрекао новчане награде и усмерио је на лечење Монике Каримановић

Директор Клинике за кардиологију КЦ Ниш Томислав Костић добитник је овогодишње награде "11. јануар", коју Град Ниш традиционално додељује истакнутим појединцима. Костић се одрекао новчаног дела награде од 130.000 динара и износ усмерио на лечење Монике Каримановић.

Др Томислав Костић каже да је одлука да новац да у хуманитарне сврхе био његов емотивни чин јер је био потресен ситуацијом око отмице 12-годишње Монике. 

Како каже, као отац две малолетне ћерке цео случај је врло емотивно доживео.

Хуманост је, истиче, саставни део лекарског посла али и обавеза. 

У образложењу награде "11. јануар" пише да је др Костић уградио око 3.500 пејсмејкера и 2.000 стентова. Костић, међутим, истиче да је све то део колективног рада.

"Кардиологија је тимски рад, појединац не би имао успеха сам. Ово је једна велика кућа, од пресељења у нови КЦ имамо добре услове за рад, урађено је много пацијената. Град је то препознао и доделио признање, али ја га преусмеравам на овај златни колектив који је мукотрпно радио свих ових година да бисмо постигли ове резултате", истиче др Томислав Костић.

У наредном периоду је, каже, у плану развијање интервентне кариологије и електрофизилогије КЦ Ниш.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи