На Зимском дечјем балу – плесни кораци, лепи манири и хуманост

Мало позориште "Душко Радовић", у сарадњи са ансамблом Министарства одбране "Станислав Бинички", организовало је хуманитарни "Зимски дечји бал" у Дому Војске.

Балске хаљине с једне и кошуље и лептир машне с друге стране, на учесницима "Зимског дечјег бала" узраста од пет до једанаест година. Музички, плесни и драмски програм на балу имао је образовни, интерактивни и забавни карактер.

"Ја сам принц овог бала. Ја сам дечак из гомиле који се у једном моменту издвоји и онда са мојом партнерком Иваном Аџић анимирамо децу како би их покренули да буду део овог великог свечаног бала", рекао је глумац Арсеније Тубић.

Деца која су учествовала на балу кажу да су, између осталог, на овом дружењу научила да играју канкан, коло и полонезу. 

Уметнички ансамбл "Станислав Бинички" има искуство старије од сто година у организовању балских свечаности.

"Малишани ће моћи да се опробају у играма које су се некада изводиле на дворовима у Француској, Италији, Аустрији, али такође и на нашим српским дворовима. Ту ће свакако прво чути валцер, затим полонезу, полку, незаобилазни канкан", рекла је Катарина Божић, диригенткиња Уметничкoг ансамбла "Станислав Бинички".

Креативни тим позоришта "Душко Радовић" неколико месеци је припремао балски програм који ће најмлађе, поред првих плесних корака, научити лепим манирима грађанског понашања али и хуманости.

"Како научити да својим једним малим прилогом конкретно помогнемо некоме. Мислим да је емпатија једно од суштинских ствари које морамо да будимо у нашем малом грађанину. Он то има, али мислим да треба да је освестимо и треба да научи како конкретно може да је изрази", навео је Александар Николић, в. д. директора Малог позоришта "Душко Радовић".

Сав приход прикупљен на "Зимском дечјем балу" биће поклоњен угроженој деци у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се