Формирана Радна група за системско решавање заштите ваздуха – у њој 27 чланова

Влада Србије је на данашњој седници формирала Радну групу за системско решавање питања заштите ваздуха у Републици Србији и именовала премијерку Ану Брнабић за председницу овог тела.

Задатак Радне групе је да прати, анализира и разматра најважнија питања у области заштите ваздуха од загађења у Републици Србији, са посебним освртом на системске проблеме, наведено је у саопштењу Владе. 

Наводи се и да ће Радна група давати анализе стања и предлоге мера за системско решавање уочених проблема и усклађивање ставова надлежних државних органа и других организација и институција које се баве питањем заштите ваздуха од загађења.

Истиче се да ће радна група координирати радом свих државних и других надлежних органа и институција, и предлагати и анализирати ефекте мера које надлежна тела спроводе ради заштите и унапређења квалитета ваздуха.

Радну групу чини 27 чланова – ресорни министри Горан Триван, Златибор Лончар и Александар Антић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, директор полиције Владимир Ребић, директорка Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" прим. др Верица Јовановић, директорка Градског завода за јавно здравље Београд проф. др Душанка Матијевић, директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић и представници других релевантних институција. 

Формирање радне групе најавио је министар Горан Триван, истичући да ће она бити формирана зарад практичних потеза.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво