Велика улагања у здравствени систем у Војводини

Комплетна реконструкција четири клинике Клиничког центра Војводине је завршена, а тренутно се радови изводе на још седам клиника. На Институту за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици, урађена је реконструкција и адаптација клинике.

Покрајински секретар за здравство доктор Зоран Гојковић истиче да сада постоји потпуно нова клиника за кардиологију са 90 кревета.

"Добићемо значајно побољшање услова за лечење пацијената. Да им у тим тешким данима понудимо комфор и могућност да своје здравље унапреде и да им боравак у болници буде што лакши", каже Гојковић.

Наглашава да су побољшани и услови рада и да без улагања у опрему нема квалитетног здравства.

"Кардиоваскуларне болести су водећи узрок смртности у Војводини. За непуне три године смо успели да на неки начин потпуно преокренемо ту ситуацију. Немамо уопште у Војводини листе чекања ни за једну кардиолошку процедуру инвазивних метода, а Каменица постаје кључни сегмент рада на лечењу и превенцији кардиоваскуларних обољења", објашњава Гојковић.

Указује да је у претходне три године више од 450 милиона динара уложено у Институт за кардиоваскуларне болести.

"Ове године крећемо у реконструкцију Института за пулмологију, Институт за онкологију смо урадили већ. Требало би да 12. фебруара стартујемо са радом на новим акцелераторима", објашњава Гојковић.

Истиче да је кључ целе приче повећање капацитета целог Института и изградња Каменице три, која треба да почне средином ове године.

Каже да су у Новом Саду већ ураређене четири клинике и да се упоредо ради на још седам клиника.

"Очекујемо да један део буе готов на пролеће. Већа зграда би требало да буде завршена на лето. Већ имамо пројекте и разговарамо да се скеле после преместе на другу локацију. Радимо потпуно нову клинику за гинекологију. Имаћемо потпуно нов систем здравства, нови Клинички центар, Б и Ц блок... Ускоро би требало да потпишемо уговор, чека се само одобрење Европске инвестиционе банке", објашњава Зоран Гојковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво