Крајем јануара први конкурс за запошљавање у просвети

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је да ће крајем јануара бити расписан први конкурс за запошљавање просветних радника.

Предност при запошљавању, како је рекао Младен Шарчевић, имаће просветни радници који дуго раде на одређено време, али ће се гледати и квалитет њиховог рада.

"У првом конкурсу који ће ићи крајем јануара посао ће добити просветни радници који су почели да раде на уговор 2014. и пре тога, као и 2015. године", рекао је Шарчевић.

Наредни конкурс, како је навео, биће већ у фебруару, а следећи у марту.

Није могао тачно да прецизира колико људи у школама ради на одређено време, али се, каже, процењује да је у питању број између 18.000 и 22.000 запослених на уговор.

Упитан како ће се избећи евентуалне злоупотребе директора на конкурсима за запошљавање, министар је рекао да се то неће дозволити и да има овлашћења да смени директоре.

"Нећемо дозволити самовољу директора, али ни синдикалне притиске", рекао је Шарчевић.

Министар просвете је рекао да је запошљавање у просвети важна мера и за раст наталитета, јер је реч о младим људима који уз стални посао могу да планирају породицу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи