Шведски стандард у Брестовцу

Док велики број наших људи одлази из земље, породица Цветковић се из Шведске, где је живела десет година, вратила у Брестовац.

Пут од родног Брестовца до Стокхолма и назад за Братислава Цветковића трајао је дугих 12 година. У главни град Шведске отишао је 2008. у потрази за бољим животом.

Тамо је, уз велики труд, основао своју грађевинску фирму, стекао углед, а онда се са супругом Светланом вратио у родно село.

"Ја нисам био у дворишту 12 година и кад сам дошао, грцао сам у сузама. То је нешто неописиво", рекао је Братислав Цветковић, из Брестовца.

Светлана Цветковић рекла је да се Србија развија и да не види због чега не може бити и боље него у иностранству.

Цветковићи су одувек имали најлепше двориште, не само у свом селу, него и у Лесковцу. Иако је зима и сада га уређују. Са постављеним бехатон плочама подсећаће на дворишта у Шведској.

Тиме планирају и да се баве у Србији.

Братислав Цветковић је навео да ће запослити инжењере и архитекте који ће радити на изради таквих дворишта.

"Видео сам како се тамо ради, сасвим другачије раде. Баш много раде, а о неком животу да се боље живи, ја ништа нисам видео", рекао је Славиша Савић из Брестовца.

Братислав у Србији и Лесковцу не креће од нуле, већ са жељом да радом покаже да се и код нас може доћи до шведског стандарда у сваком смислу. Треба, каже, бити упоран и имати циљ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво