Председник САНУ: Подршка СПЦ као најстаријој институцији

Председник Српске академије науке и уметности Владимир Костић изразио је подршку СПЦ као најстаријој инситиуцији на овим просторима при решавању питања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

"Имамо добре и блиске односе са СПЦ, а о томе сведочи читав низ заједничких акција, без обзира на то да ли нам се, по различитим питањима, слажу ставови", рекао је Костић на конференцији за новинаре.

Он је подсетио на то да је Извршни одбор САНУ међу првим званичним институцијама које су дале подршку СПЦ и том приликом су, како каже, инсистирали "на решавању тих проблема".

Извршни одбор САНУ је у децембру изразио подршку СПЦ у Црној Гори, односно Митрополији црногорско-приморској, примећујући да је суочена са нападима власти у Црној Гори и са жељом да очува свој идентитет и интегритет, као и историјску истину.

"САНУ би могла у наредном периоду да помогне у разматрању историјских, политичких, религијских, културних и других проблема који настају услед корака какав је црногорски Закон о слободи вероисповести", истакао је Костић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 15. јан 2020, 17:31) - anonymous [нерегистровани]

Hvala bogu

Hvala bogu da i od SANU cujem nesto sa cime se slazem.Bez zle namere.

(среда, 15. јан 2020, 16:32) - anonymous [нерегистровани]

SANU

problem je o vlasnistvu o crkvenoj imovini a ne o verskim slobodama.