Фондација Ђоковића: За вртиће у Србији 30 милиона динара

У донаторској кампањи Фондације "Новак Ђоковић" за изградњу и опремање вртића у Србији, прикупљено је више од 140.000 долара, а оснивачи Фондације, Јелена и Новак Ђоковић, личним средствима су дуплирали ту суму, па ће на располагању бити скоро тридесет милиона динара.

Фондација "Новак Ђоковић" наводи да је успешно реализовала још једну донаторску кампању "Сезона даривања", током које је прикупљено више од 140.000 долара за изградњу и опремање вртића у Србији, чиме је премашен првобитан циљ акције за више од 40.000 долара.

Кампања која је трајала од 3. децембра 2019. до 8. јануара 2020. окупила је велики број грађана и компанија-донатора.

Оснивачи Фондације, Новак и Јелена Ђоковић, инспирисани гестом свих који су се придружили акцији, одлучили су да својим личним средствима дуплирају прикупљену суму од 140.000 долара, чиме ће за изградњу и опремање вртића у Србији у наредном периоду бити на располагању скоро тридесет милиона динара.

Најбољи тенисер света и оснивач Фондације, уз честитку за новогодишње и божићне празнике, захвалио је свима који су подржали иницијативу и који су помогли у остварењу овог циља.

"Захваљујући вашим донацијама премашили смо циљ и ове Сезоне даривања и дошли до невероватне суме од 140.000 долара која ће нам омогућити да отворимо нова предшколска места и програме за децу у Србији. Поносан сам и срце ми је пуно када заједно играмо за исти циљ, зато смо Јелена и ја и ове године одлучили да дуплирамо ваше донације, јер само удружени у чињењу добрих и племенитих дела можемо вратити осмех и наду у боље сутра нашим малишанима", рекао је Ђоковић.

Захвалио је донаторима што верују у Фондацију, захвалио на племенитости, даривању и свим порукама које су оставили на сајту уз донацију.

"Хвала вам на оваквом победоносном почетку 2020. године јер, ако се по јутру дан познаје, ово ће бити фантастична година", рекао је Новак Ђоковић.

Крајем септембра 2019. отворен четрдесет четврти вртић  

Директорка и суоснивач Фондације Јелена Ђоковић изјавила је да захваљујући свим донаторима и раду Фондације данас више од 22.000 деце има боље и здравије окружење за одрастање.

"Ове године у оквиру донаторске кампање имали смо циљ да сакупимо средства помоћу којих бисмо обезбедили да две стотине деце добије приступ предшколском образовању. Захваљујући вашој несебичној подршци, тај циљ је премашен и хвала вам на томе. Хвала вам што нам из године у годину помажете да све већи број деце у Србији добије прилику да учествује у програмима предшколског образовања", поручила је Јелена Ђоковић.

Навела је да је крајем септембра прошле године отворен 44. вртић, и то у Свилајнцу, чиме је обезбеђено додатних 75 места за децу из ове општине и околних села.

Отворени су и вртић у Мачванском Прњавору у близини Шапца, тако да је више од 150 малишана из Прњавора и осталих села у околини Шапца први пут добило прилику да крене у вртић.

У поступку је и отварање вртића у Инђији и, како је рекла, "нећемо стати на овоме. Наш циљ је да мењамо живот деце у нашој земљи".

Фондација је основана 2007, када је 19-годишњи Новак освојио своју прву мастерс титулу. Основана је као организација чији је циљ унапређење раног развоја малишана из Србије, земље у којој, према званичним подацима, тек свако друго дете има приступ предшколском образовању.

За дванаест година рада Фондације изграђена су или реконструисана 44 вртића у нашој земљи, подржано више од хиљаду породица, кроз програме едукације и стручног усавршавања прошло је више од 1.500 васпитачица и васпитача, свим пројектима обухваћено је више од 22.000 деце, а у пројекте у Србији уложено је дванаест милиона евра.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво