Испитивање борбености возила пешадије БВП М-80А у ноћним условима

Министар одбране Александар Вулин са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, присуствовао је конструкционим испитивањима модернизованог борбеног возила пешадије БВП М-80А и гађању у ноћним условима у Центру за испитивање наоружања и војне опреме "Никинци".

Борбено возило пешадије БВП М 80А  је лако-оклопно, гусенично возило, амфибија, намењено за превоз пешадијске борбене групе и вођење борбе из возила. Може се користити за уништавање циљева на земљи као и у ваздуху у домету наоружања.

Представља најважнију и најраспрострањенију модификацију возила БВП М 80 и коришћено је као основа за развој других варијанти различите намене.

Александар Вулин је током конструкционих испитивања модернизованог борбеног возила пешадије БВП М-80А и гађању у ноћним условима у Центру за испитивање наоружања и војне опреме "Никинци" поручио грађанима Србије – да само јединствени и сложни можемо да сачувамо свој народ, своју религију, своја уверења где год да живимо.

Истакао је да само снажна и стабилна Република Србија може да да сачува и заштити Србе, без обзира где живе.

Свима који вечерас славе православну Нову годину, пожелео је срећу, успех и да је проведу са онима које воле.

"Да чувају своју децу, своју историју и традицију, да мисле на Србе у Црној Гори, на КиМ, у БиХ, Републици Српској, Хрватској, Словенији, Македонији, на Србе где год да живе, а посебно да мисле на Србе у Црној Гори и на КиМ где се толико упорно, толико тврдоглаво и верујем успешно боре за своје право да буду Срби, боре за своје право да верују, да буду у својим црквама и да славе онако како су славили и њихови преци", поручио је Вулин, саопштило је Министарство одбране.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи