У Каменици после 63 године нова Клиника за кардиологију

Први пут од оснивања Института за кардиоваскуларне болести Војводине, реновирана је и адаптирана Клиника за кардиологију, која сада има деведесет болесничких постеља и најсавременију лабораторију.

Почела је са радом најсавременија ангио-сала, ради и објекат централне стерилизације, обновљена је дотрајала медицинска опрема, купљени су болеснички кревети, као и потпуно нови апарати за извођење најсложенијих процедура.

Приликом посете Клиници за кардиологију, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић подсетио је на то да је у претходне три године, само за овај Институт, у медицинску опрему и инфраструктурне радове уложено 450 милиона динара.

Гојковић је нагласио да се, осим улагања у опрему и грађевинске радове, упоредо ради и на запошљавању нових радника и повећању плата. У Институту за кардиоваскуларне болести Војводине у претходне три године запослено је 105 здравствених радника.

Покрајинска влада ће, како је рекао, наставити континуирано улагање у ову установу, али и у целокупни здравствени систем у Војводини, како би пацијенти имали најбоље услове за лечење, а запослени за рад.

"Пре шест месеци смо почели озбиљан посао, који је завршен по највишим стандардима за овакав тип здравствене установе. Оно што је важно истаћи јесте да је овај посао завршен пре рока и да није значајно пробијен буџет", наводи проф. др Александар Реџек, директор Института за кардиоваскуларне болести Војводине.

Болести срца и даље су на првом месту по смртности у Војводини.

"Већ сутра ћемо почети да проширујемо одељење коронарне за најтеже пацијнете, за интензивну јединицу и повећаћемо капацитет за 50 одсто. Ради се одељење за функционалну дијгностику. Све ово не би могло да буде без здравствених радника, у претходне три године примљено је 105 лекара и медицинских сестара", наводи проф. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство.

У Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици годишње се лечи 45.000 пацијената и уради се око 5.000 интервенција у области интервентне кардиологије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво