Свечано отворена новоизграђена Палилулска пијаца

У Београду је свечано отворена новоизграђена Палилулска пијаца. Пијаца се простире на више од 12.000 квадрата, има два нивоа паркинга са 80 места, 50 тезги за воће и поврће и велики супермаркет.

Пијацу су отворили заменик градоначелника Горан Весић, председник Општине Палилула Александар Јовичић и директор ЈКП "Градске пијаце" Бојан Бајагић.

Весић је истакао да Палилулска пијаца представља најмодернију тржницу у овом делу Европе.

"Она означава нови концепт изгледа градских пијаца и да би пијаце могле да издрже конкуренцију супермаркета, оне не могу да буду само место где се купује воће и поврће, већ треба да понуде и друге погодности. Тако су то места где се може попити кафа, купити сувенир и друга врста робе, а да притом остану оно што су одувек и била, места окупљања свих грађана", рекао је Весић.

Навео је да изглед пијаце представља победничко решење конкурса који је Град Београд расписао пре четири године и три архитекте су за пример узеле пијацу Рамбли у Барселони, која је једна од највећих у Европи.

Говорећи о инвестицијама у ову пијацу, Весић је подсетио да је она коштала 1,5 милијарди динара.

"Она се простире на 12.689 квадрата, има два нивоа паркинга са 80 места, 50 тезги за воће и поврће, 36 расхладних витрина, 72 модуларна локала и велики супермаркет. Чека нас и реконструкција Каленићеве пијаце. Она неће бити потпуно затворена попут ове, али ће бити покривена. Потом следе реконструкције Бајлонијеве, Сењачке и Видиковачке пијаце које ће бити реконструисане по сличном моделу", рекао Весић.

Председник Општине Палилула Александар Јовичић изразио је задовољство новим изгледом Палилулске пијаце.

"Ми улепшавамо Београд и желимо да Палилула изгледа лепше. Овај догађај сматрам круном мандата, јер смо постигли да од једног ругла, какво је било некада, ова пијаца данас буде једна од најлепших у Европи. Данас се овде може уживати и видети колико се наш град мења набоље", нагласио је Јовичић.

Након свечаног отварања, на простору Палилулске пијаце одржан је разноврстан забавни програм, организоване су активности за децу – дружење са луткама из Позоришта "Пинокио", дружење са Деда Мразом и сликање са њим, креативни кутак – радионица за децу у организацији "Чигри", као и промоција старих уметничких заната удружења "Наше руке", док су малишани хора "Чаролија" уз музичке нумере делили пакетиће "Градских пијаца".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи