Почиње реновирање Инфективне клинике после скоро читавог века

Директор Клинике за тропске и инфективне болести Горан Стевановић рекао је за РТС да очекује да ће током ове недеље, односно непосредно након новогодишњих празника почети санација три зграде стационара те установе.

Почиње реконструкција и изградња Клинике за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије. Пројекат ће имати две фазе. За реконструкцију постојећих објеката биће издвојено пет милиона евра, а за изградњу новог објекта око 15 милиона евра.

Гостујући у Дневнику РТС-а, директор Клинике за инфективне и тропске болести Горан Стевановић рекао је да очекује да ће током ове недеље, односно непосредно након новогодишњих празника, почети санација три зграде стационара.

Према његовим речима, оне су из 1926. године и у најозбиљнијем грађевинском стању и ту су предвиђени значајни радови на санацији.

Говорећи о динамици радова, указује да ће се прво обезбедити пристојни услови за наредни временски период за рад.  

Када почну радови, у наредних 14 месеци је предвиђено да се заврши санација три зграде стационара, рекоа је Стевановић.

Зграда пријемно-тријажног блока ће наставити да функционише у досадашњим условима јер је она у набољем грађевинском стању, а паралено са тим се раде пројектна документација за добијање грађевинске дозволе и детаљан пројекат за изградњу потпуно нове зграде.

"Очекујемо да се тај део припремних радњи заврши у наредних годину дана. Када се заврши санација три објекта стационара – можемо очекивати почетак радова на новој клиници", истакао је Стевановић.

Захваљујући великој помоћи Управе Клиничког центра, ангажовању свих запослених Клинике за инфективне болести, али и помоћи Министарства и сарадњи осталих здравствених установа на територији града, пацијенти, како каже, неће трпети.

"Реорганизовали смо службу тако да се значајно не смањи капацитет инфективне клинике за заразне болеснике, капацитет интензивне неге као пријемно-тријажног блиока се неће реметити за време радова, осим оног проблема везан за градилишта – буке и присуства грађевинских машина – ништа друго се неће одразити на квалитет неге болесника", указао је Стевановић.

Говорећи о кадровима, Стевановић каже да је примљено 11 нових лекара. 

"Још има потребе за пријем нових кадрова, део дијагностике је обновљен, као и капацитети интензивне неге у машинама за вештачку вентилацију. У плану је набавка нове опреме. Нешто од нове опреме стиже у првим недељама 2020. године", закључио је Стевановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара