Радојичић: Београд финансира четврти покушај вантелесне оплодње

Градоначелник Београда Зоран Радојичић наводи за РТС да је Скупштина града Београда на седници донела одлуку о четвртом покушају вантелесне оплодње. Истакао је и да је од 140 пријављених парова, 130 испунило услове.

Зоран Радојичић навео је гостујући у Београдској хроници да је Скупштина града Београда усвојила измену и допуну Одлуке о финансирању трошкова четвртог покушаја вантелесне оплодње којом се омогућава да сви парови који су конкурисали и испуњавају услове уђу у програм финансирања о трошку града.

Радојичић је истакао да је од 140 пријављених парова, 130 испунило услове.

"Десет није испунило услове, или немају документацију или не испуњавају критеријуме. Имали смо, по првој процени, новца за 100 парова, међутим, кроз јавну набавку се испоставило да је нађено још новца и кроз ову одлуку и ових 30 парова који испуњавају услове ће добити шансу за четврти покушај вантелесне оплодње", рекао је градоначелник.

Додаје да је и измењена одлука и о новчаној помоћи деци без родитеља и додели станова појединим породицама. 

"Двадесет породица деце која су остала без родитеља ће добити могућност да добију своје домове, с обзиром да их они немају. То је такође једна врло дирљива и тешка ситуација за те младе људе и на овај начин показујемо колико смо социјално одговорно друштво, колико мислимо о њима", навео је Весић.

Питање загађења се драматизује без разлога

Говорећи о загађености ваздуха, градоначелник је ракао да ће изградња топловода Обреновац-Београд допринети смањењу загађења ваздуха у Београду.

Оцењује да се питање загађења без разлога политизује и драматизује и да није ништа драматичније него што је то било пре десет и двадесет година.

Како каже, загађење ваздуха није локално драматично, већ глобално драматично.

"Ја једноставно мислим да се без разлога политизује та прича и драматизује. Мислим да није ништа драматичније него што је то било претходних десет, двадесет година и него што је у другим великим градовима", рекао је Радојичић гостујући у Београдској хроници.

Упитан да ли је Београд и раније био у врху загађених градова, Радојичић је навео да је "очигледно да јесте".

"Питање методологије, процене, параметара није стандардизован и то оставља простор за политичку манипулацију, али моја прича може да има другу поруку, коју не желим - да ми нећемо да бринемо и да ми нећемо дати све од себе да Београд буде град који ће имати здраву животну средину. Мени је, као градоначелнику Београда, то најважније и то не у мом мандату, него ми је важно да поставимо те неке постулате који ће визију Београда развијати у том правцу", истакао је Радојичић и додао да ситуација са загађењем није ништа драматичнија него у Софији или у Букурешту.

На питање на шта му се грађани најчешће жале, градоначелник Београда је рекао да се жале на радове у граду и да га питају може ли то брже и другачије. 

"Чињеница је да је боље него што је било раније, а исто тако чињеница је да може још боље да се организује. Али кад радите пуно, као што смо ми радили у претходном периоду, а када причамо о томе зашто радимо, има пуно разлога. Нама је припала и одговорност и дужност и терет, а и радост да радимо у данашње време све те важне инфраструктурне пројекте који ће да развију Београд, који ће многе аспекте у Београду развити и дати будућност новим генерацијама", истакао је Зоран Радојичић.

Упитан шта би градоначелнику Радојичићу у следећој години пожелео као грађанин, одговорио је да би пожелео да буде истрајан и да успе основним постулатима које је поставио, зато што је то у интересу Београда и Београђана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво