Девојчицу и отмичара тражи око 500 полицајаца, Стефановић: Нећемо стати

Потрага за Моником Каримановић и Нинославом Јовановићем, за кога полиција сумња да ју је отео прошлог петка, наставља се на територији општине Књажевац. Министар Небојша Стефановић: Нећемо стати док не нађемо Монику, то је приоритет. Начелник нишке полиције Славиша Виријевић рекао је за РТС да је на терену око 500 полицајаца.

У акцији су, поред хеликоптера, екипе са псима трагачима, дронови и термовизијске камере, укључени ловци, грађани и припадници предузећа која се баве приватним обезбеђењем.

Полицијски службеници трагају за Моником Каримановић коју је, како се сумња, отео Нинослав Јовановић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је на конференцији за новинаре да полиција интензивно трага за Моником Каримановић.

Према његовим речима, у потрагу је укључено 470 полицајаца. 

"Наш апсолутни приоритет је да пронађемо Монику Каримановић живу и здраву и да је вратимо породици, а да монструма који ју је отео приведемо правди и сместимо иза решетака", рекао је Стефановић. 

Министар полиције каже да је реч о најискуснијим оперативцима Управе криминалистичке полиције, Жандармерије, Управе граничне полиције, службеника полицијских управа у Нишу и Зајечару, све локалне снаге, као и хеликоптерска јединица.

"Током претходне ноћи претраживали смо терен уз помоћ термовизијских камера, сва техничка преимућства која су нам на располагању и нећемо стати док не пронађемо Монику", рекао је Стефановић.

Оснивач Фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић каже да је овај случај велики пропуст државе, али и грађана и наглашава да отмица никако није смела да се догоди. 

Нестанак дванаестогодишње девојчице пријављен је прошлог петка.

Полиција је у среду објавила фотографију осумњиченог, уз позив грађанима да се јаве уколико га препознају, а имају било какве информације о његовом кретању.

Нинослав Јовановић је већ осуђиван и због силовања је провео 12 година у затвору, од 2006. до 2018. године.

По изласку из затвора врло брзо је поново притворен због сексуалног узнемиравања путем друштвених мрежа. Ослобођен је у марту ове године.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво