УНС протестује због забране уласка новинара Дојчиновића у УАЕ

Удружење новинара Србије саопштило је да протестује због забране уласка у Абу Даби уреднику КРИК-а Стевану Дојчиновићу и тражи да Министарство спољних послова Србије затражи објашњење од Уједињених Арапских Емирата зашто је Дојчиновићу забрањено да уђе у ту земљу.

УНС истиче да је слобода кретања једно од основних људских права и тражи од Министарства спољних послова Уједињених Арапских Емирата да што пре омогући новинару Дојчиновићу да неометано борави у тој земљи.

Стеван Дојчиновић је синоћ задржан на аеродрому у Абу Дабију, где му је речено да је на „црној листи" - не Емирата, да је то захтев друге владе, да не може да уђе у земљу и да ће бити депортован у Србију, наводи се у саопштењу УНС-а.

На пасошкој контроли службеници су Дојчиновићу одузели путну исправу, одвели га у аеродромску полицију, узели му отиске прстију, фотографисали га и отворили досије.

Иначе, Дојчиновић је данас требало да говори у Абу Дабију на конференцији Канцеларије Уједињених нација за борбу против дроге и криминала, на панелу о сузбијању прекограничне корупције, прања новца и организованог криминала, пише у саопштењу УНС-а.

Дојчиновићу је и 2015. године био забрањен улазак у Русију када је задржан на аеродрому у Москви, а затим депортован у Србију, подсећа УНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара