Како преживети јануар - "најдужи месец у години"

Новогодишње славље се ближи, а богата трпеза, која је неизоставни део сваког славља, истањиће кућне буџете за дане после празника.

Љубица Пантелић из Београдске банкарске академије оцењује да у наредном периоду неће бити претпразничних скокова цена.

"Мислим да смо са скоковима цена за ову годину завршили, уколико не буде неких неочекиваних и непредвиђених околности. Углавном се ради о поскупљењу сезонских производа, свежег воћа и поврћа и можда мало рибе, због појачане потражње током поста", рекла је Љубица Пантелић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Како додаје, маркетиншке кампање постају све агресивније и да би потрошачи требало да буду опрезни.

"Ако обратите пажњу, имамо сезонске рекламе великих произвођача и продаваца који приказују срећну породицу на окупу са њиховим производима на столу. Ја апелујем да будете умерени у свему", истакла је Љубица Пантелић.

Истраживање једног портала показало је да се четвртина грађана задужује да би купило поклоне за новогодишње празнике.

Љубица Пантелић саветује потрошачима да се не задужују.

"Најбезболније је потрошити оно што сте акумулирали у претходном периоду. Ако већ имате жељу да купујете поклоне и волите да се опустите током празника, онда је би било добро да се унапред припремите за то", казала је Љубица Пантелић.

Подсећа да постоји могућност плаћања платним картицама и на рате без камате, али указује да ни то није добар начин, пошто ће и тај дуг касније доћи на наплату.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи