Студентске конференције прилика за размену знања и дружење

Осим за одмор и рекреацију студенти одмаралишта која су им намењена све чешће користе и за одржавање конференција. У недељи за нама окупили су се академци из региона на Међународној студентској конференцији о спорту.

Повезивање студента сродних факултета и интересовања показало се као добра идеја. Већ четири године састају се академци који су за своју професију одабрали спорт и физичко васпитање.

"Сарадња је одлична, и то ми је драго, зато што имамо сарадњу са Загребом, Сплитом, Мостаром, Нови Садом, Нишом", каже Милица Шкрбић са Факултета физичког васпитања и спорта из Бањалуке

"То што имамо често ова дружења много значи нашим студентима, такође и за стицање нових знања", наглашава Шкрбићева.

Мартин Иванковић са Свеучилишта у Загребу каже да је стекао пријатеље за цео живот, које не може ништа надоместити нити одузети. "И та страна формалног образовања, кроз овакве ствари, нико од учесника не доводи у питање, каже Иванковић.

Александар Вићентијевић спортски директор Спортског удружења Универзитета у Београду указује да је главни циљ умрежавање свих студената како би разменивали и унапредили своје знања и видели како се ради на другим универзитетима.

Планова има још.

Докторанд факултета за спорт у Љубљани Клемен Крејач најављује да ће се следећег лета одржати Дифовијада. Мислим да многи људи не знају колико су то битне ствари и ми овим догађајима то ширимо, додаје Крејач.

"Следеће године имамо мали јубилеј и ми се искрено надамо да ћемо наредне године трансформисати ову конференцију која ће бити отворена за све и већ имамо најављене госте предаваче из Немачке и Турске", истиче спортски директор Универзитетског спортског савеза Србије Милош Обрадовић.

А теме које интересују академце су: предузетништво у спорту, како инвеститору представити спортске пројкете, како користити фондове Еразмус плус програма, здравље, дијабетес и спорт, Европске универзитетске спортске игре 2020. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар