Где се сели Савски мост

Знамо какву прошлост има Савски мост, али већ месецима се питамо каква ће му бити будућност. Грађани су до 15. децембра о томе могли да се изјашњавају на сајту Града Београда. Градски архитекта Марко Стојчић је за РТС објаснио шта нуде две опције са највише гласова.

У понедељак ујутру ће бити познати резултати гласања о томе шта ће се десити са Савским мостом. Разлика између две најпопуларније варијанте је око 600 гласова, што није недостижно, сматра градски архитекта Марко Стојчић.

"Једна варијанта је да би се мост такав какав је изместио на позицију наставка Омладинских бригада у блоку 70А до Аде Циганлије. То би подразумевало да се подигне на већу висину и да се изграде две пасареле, да би могли бициклисти и пешаци да прелазе."

Додао је да је та интервенција доста скупа, јер подразумева да се мост потпуно растави, реконструише и поново састави.

Према речима Стојчића, друга варијанта нуди две опције за исти новац – да се на позицији од блока 70А до Аде Циганлије изгради нови бициклистички и пешачки мост, а да се Савски мост постави у слободан простор у парку Ушће. Простор испод моста био би претворен и прилагођен за културне и туристичке садржаје.

Градски архитекта је истакао да ће изградња почети пре него што крене уклањање старог моста.

"Предвиђени рок за уклањање моста је крај следеће године. Почетак радова очекујемо да ће се десити у летњим месецима", изјавио је Стојчић.

Што се тиче гужви у том периоду, рекао је да не очекује да ће радови драматично утицати на саобраћај, јер тај мост не користи превелики број аутомобила, већ најпре трамваји.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво