Ниш, руски рулет на пружном прелазу

Аутобус "Ниш-експреса" пун путника прешао је јуче пругу код Ниша док је рампа била спуштена. То је забележила једна Нишлијка, а снимак који је објављен на порталу "Јужне вести" преузеле су и "Инфраструктуре Железнице" желећи да упозоре на опасност. Снимак који је погледало 76.000 људи прилично је узнемирио Нишлије, подсећајући их на несрећу на пружном прелазу код Доњег Међурова у којој је настрадало осморо људи.

Возач аутобуса "Ниш-експреса" није, додуше, једини који је прешао преко пружног прелаза док је рампа била спуштена – али то ни њега, а ни остале свакако не би ослободило одговорности за евентуалну несрећу.

Већина становника који живе на путу ка Нишкој Бањи, на скретању ка Гаџином Хану, кажу да ово није први пут.

Грађани истичу и да је рампа неисправна, да је некада подигнута када иде воз, као и да се често дешава да је рампа спуштена пола сата, а да нема воза.

Милош Стефановић, који више од 30 година живи тик уз овај прелаз, потврђује да се то често дешава.

"Нема воза, а рампа се није дигла, 'папуча' није подигнута да би рампа могла да се дигне. По 15-20 минута докле ови дођу одоздо из ЖТП-а", истиче Стефановић.

У железници кажу да се за сваки пружни прелаз посебно процењује колико ће рампа бити спуштена и да, уколико је у дужем временском интервалу спуштена после проласка воза, то није случајно.

Почетак изградње железничке заобилазнице око Ниша предвиђен за наредну годину и подразумева коначно измештање пруге из града.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво