УНС позива СНС да се јасно огради од поступка Симоновића

Удружење новинара Србије протестује због претње коју је Драгољуб Симоновић, оптужени за наручивање паљења куће новинара Милана Јовановића, упутио заменику јавног тужиоца Предрагу Миловановићу на данашњем рочишту, наводи се у саопштењу УНС-а.

Како се наводи у саопштењу УНС-а, Симоновић је током суђења Миловановићу рекао да "може да му се деси да не буде тужилац".

УНС протестује што је судија Славко Жугић дозволио Симоновићу да прети јавном тужиоцу и да вређа колегу Јовановића да је "декица који нема утицаја", "неписмен", "особа са психолошким проблема", "ноторни лажов", а редакцију "Жиг инфа" да је "рекеташка организација".

УНС позива Српску напредну странку да се јасно огради од поступка свог функционера и да га хитно смени са свих страначких функција.

Удружење новинара Србије сматра да је неприхватљиво да страначки функционер прети јавном тужиоцу који заступа државу у најтежем случају напада на новинара у последњих 12 година.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 13. дец 2019, 08:21) - lana [нерегистровани]

kom

Od neprikladnog ponašanja bilo koga svako treba da se ogradi od neprimerenih postupaka.

(четвртак, 12. дец 2019, 19:21) - anonymous [нерегистровани]

Pretnja zameniku ...

Pretnja zameniku javnog tuzioca je krivicno delo,i za isto je predvidjena sankcija.

(четвртак, 12. дец 2019, 17:12) - marko [нерегистровани]

Bravo

Bravo za brz zahtev da se SNS ogradi od svega sta Jovanovic kaze preti vreda.Ali ovde postavljam pitanje vama u UNS u, Zasto tako brzo ne reagujete kada pojedinci iz opozicije prete nosiocima najvisih javnih funkcija kao predsedniku drzave i ostalima.Koji je to dvostruki moral.Kako vas nije sramota da se tako ponasate.Kad bih smeo rekao bih vam mnogo vise nadam se samo da je i ovo dovoljno