Ратлук са малином јачи од отказа

Татјана Николић Пантовић је остала без посла и постала део статистике која показује да је на евиденцији Националне службе за запошљавање више од 85.000 жена старијих од 50 година. Само ове године без посла је остало 16.366 жена. Највише њих, око 13.000, добило је отказ.

Татјана је била једна од 80 запослених у Привредној комори Србије која је 2016. године проглашена за технолошки вишак и добила отказ. 

"Остати без посла у 51. години са два студента и кредитом за кућу у данашње време је баш страшно", каже Татјана.

Татјани је то био први посао и једини за 30 година стажа.

"Тај дан, дан Д, који никада у животу нећу да заборавим, чула сам на спрату, телефони су зивкали, изашла је листа технолошког вишка и то сам прочитала сећам се добро у 4.20 да сам била на списку са нас 80 старих радника који су добили отказ", прича Татјана.

Каже да не зна како је дошла кући, јер је била у невиђеном шоку. 

"Ја сам прво мислила да то кријем од мојих, искрено речено, јер сам мислила да то не може да се деси", напоменула је Татјана.

Са једном платом, два студента и кредитом за кућу, није било лако. Био је то велики шок за породицу, каже Татјана, али баш они су јој помогли да изађе из депресије, да се опорави и размисли о томе како даље.

"Радила сам једно време у кол центру, али послодавац ми је рекао да не знам то да радим добро, вратила сам се и рекла шта даље", прича Татјана.

Деца су је храбрила да искористи своје дугогодишње искуство у раду на сајмовима широм света и тако је понудила Србији нови производ – ратлук са сушеном малином. У томе јој је, не крије, помогао кум Жика око рецепта, деца су урадила дизајн и кренуло је.

"Српске малине су бренд у свету и онда сам дошла до закључка да направим ратлук од малине који не постоји код нас", истиче Татјана.

За ратлук са сушеном малином добила је бројне награде. 

"Није ни битно што сам остала без посла, ја сам наставила нешто, то се развија. Ако ме неко потопи, ја ћу опет да испливам горе", поручује Татјана.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво