Јавни сервис у служби друштва

Сврставање Радио-телевизије Србије међу десет друштвено најодговорнијих компанија, по резултату истраживања "Медијум Галупа" и Блица, показало је да грађани препознају труд Јавног сервиса.

Функција Медијског јавног сервиса је да објективно и брзо извештава о свим збивањима у земљи и свету, али и да подстиче на друштвену одговорност.

Сврставање Радио-телевизије Србије међу десет друштвено најодговорнијих компанија, по резултату истраживања "Медијум Галупа" и Блица, показало је да грађани препознају труд РТС-а.

У току прошле године, јавни сервис је у различитим емисијама готово свакодневно подржавао акције за помоћ сиромашнима, болеснима и заборављенима.

Честа спона између хуманих људи и оних којима је помоћ потребна биле су репортаже РТС-а.

Наша прича је помогла Ради Јелић да нађе свој нови дом код породице Јоковић. Захвалност добрих људи никада није изостала.

"Поново честитам Јавном сервису на изузетној реакцији, без кога ове акције не би ни било. Реч медија је, поготово у ово време, немерљиво јака и добро је што је овога пута искоришћена на прави начин", рекао је Миљко Пејић из КЦ Ужице.

Захваљујући емитованим прилозима, многима се живот променио на боље. Помоћ је добила и Александра Арсић из Ниша којој су другрице избиле око. Новца за операцију није имала.

Заједнички са људима добре воље помогли смо и дечаку Милији Јелићу, прерано одраслом јер је морао да сам брине о целокупном домаћинству.

Захваљујући великом успеху прве добротворне акције "Телетон", опремљено је осам породилишта.

Здравствени центар у Врању, на пример, добио је опрем вредну скоро три милиона динара.

Организовали смо још један "Телетон", чиме ће 30 школа у Србији добити нове фискултурне сале.

Великом кампањом о завештању и промоцији трансплантације у Србији, мотивисали смо више хиљада грађана да покажу да су хумани и солидарни.

"Можемо видети да кроз пројекте - пре свега донирања органа, изградње торња на Авали - Јавни сервис свакога дана ради за добробит својих грађана", каже Милош Ђајић из Друштва Србије за односе с јавношћу.

Да ће тако и наставити - видећете већ у понедељак, када ће радници РТС-а потписивати донорске картице.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи