Наставља се штрајк у Пошти

Преговори о повећању плата радницима у ЈП "Пошта Србије" настављају се данас, након што протеклих дана није постигнут договор о проценту повећања зарада ни коме ће у том јавном предузећу бити увећана месечна примања.

Синдикати се залажу за то да највеће повећање добију они са најнижим примањима у "Пошти Србије", док послодавац предлаже да сви запослени добију повећање од десет одсто.

У том случају би, како се наводи, за запослене на технолошким пословима, њих 12.500, повећање износило око 13,1 одсто, почев од зараде за јануар наредне године.  

Штрајк дела радника у овом предузећу и даље траје па се пошиљке из дистрибутивног центра не прослеђују на адресе прималаца.

Представници Владе Србије, послодавца, два репрезентативна синдиката и представници запослених, протеклих седам дана разговарају и о расподели добити предузећа и стању у "Поштама Србије".

Новости су претходно јавиле да није постигнут договор на састанку који је синоћ одржан у Влади Србије.

Наведено је да радници са средњом школом тренутно примају у просеку по 39.000 динара, а понуђено им је повећање до највише 45.000 динара.

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво