Златна свадба обојена хуманошћу

Лесковчани Зора и Душан Лешњак протеклог викенда прославили су златну свадбу. Уз позив, од гостију су тражили да им уместо пића и цвећа дарују новац, а све што су добили на поклон уплатили су НУРДОР-у.

Препознали су се, кажу углас, при првом сусрету – на радном месту у фабрици "Здравље" млада лаборанткиња и инжењер тек стигао из војске. Причу о заједничком животу почели су да исписују наредне године.

Прегршт радости, нешто бриге, пословни успеси и ломови, стали су у пола века протканих љубављу којом и данас зрачи дом Зоре и Душана Цветковића.

Какав је био на почетку – пажљив, добар, такав је и данас, каже Зора.

"Свакоме бих саветовао да има велику љубав, да има велико разумевање, да има озбиљну трпељивост, јер то је једино што одржава дугогодишњи брак", прича Душан.

У "фићи" и "застави", младенци и кумови, због нерадног Дана Републике, морали су на венчање у суседно Власотинце.

Славље је настављено у породичној кући Цветковића. Златна свадба у ресторану, на коју су гости позвани са помало чудним захтевом.

"Само нас двоје смо знали и онда смо се одлучили за децу оболелу од рака", каже Зора.

О својој одлуци говоре само како би у ове свечарске дане подстакли људе да их следе.

"Сваку свечаност коју организујете, сваки поклон који треба да добијете, покушајте да сведете на нешто мало пара које ћете поклонити онима којима су оне много потребније него ваши поклони", каже Душан.

Њихова деца и унуци Душан, Марко и Јован, с разлогом треба да буду поносни што су потомци честите и племените старе лесковачке фамилије Лешњак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи