Мића Јовановић за РТС: Дао сам све, а нисам добио ништа

Што се мене тиче, уговор са Дејаном Ђорђевићем о продаји Универзитета "Мегатренд" је раскинут и ја сам од понедељка нови–стари ректор, рекао је за РТС власник тог универзитета Мића Јовановић.

У интервјуу за РТС, Мића Јовановић каже да је био "мало више наиван" када је реч о продаји "Мегатренда" Дејану Ђорђевићу. 

"Признајем фијаско, био сам наиван. Универзитет више није на продају. Ја сам од понедељка нови–стари ректор", рекао је Јовановић додајући да је направио "катастрофалну грешку".

Додао је да је Ђорђевићу дао рок до понедељка у 16 часова да одлучи да ли жели да се уговор о продаји раскине споразумно или једнострано.

Разлози због којих раскида уговор су то што, како каже, Ђорђевић није исплатио плате радницима Универзитета и ануитете банкама. 

Јовановић је напоменуо да "ово ништа не дотиче студенте".

"Студенти треба да буду без бриге, наше акредитације трају још три и по године. Ово нам је четврта или пета реакредитација, имаћемо још једну. Ова негативна кампања је допринела да људи баш долазе, професори су јединствени. Уместо да нам кампања донесе штету, допринела нам је. Што се тиче запослених, најбоља структура је остала", рекао је власник "Мегатренда".

"Овај човек ме је изненадио" 

Јовановић наводи да су кроз његову каријеру пролазили "разни људи", али га је, како каже, Ђорђевић изненадио.

"Деловало је то све добро. Већ 17-18 месеци сам покушавао да продам 'Мегатренд'. Мало сам се био уморио. Заиста смо потписали један чврст уговор, купац је требало да од 25. новембра почне да реално врши своју функцију в. д. ректора и да као 100 одсто власник почне да испуњава своје обавезе према банкама, запосленима... Али се ништа није десило", додаје Јовановић.

Ђорђевићу је, каже, поверовао и потписао уговор иако су, додаје, многи изразили сумњу да ће нови купац испунити обећано.

"У међувремену су почели медији да се баве његовом биографијом и испливале су разне неповољне информације. Морам бити искрен да сам поверовао мојој дугогодишњој колегиници да је он честит човек. Нисам се много удубио у његову честитост, али, искрен да будем, готово сви који су га видели, срели, изразили су сумњу да тај новац постоји, да ће он икада да плати то што је договорено", каже Јовановић.

Власник "Мегатренда" каже да Ђорђевић није инсистирао да уђе у ректорску канцеларију: "Али и то сам урадио, у рекордном року сам се иселио."

"Дао сам све, а нисам добио ништа. Прва рата је требало да иде 6. јануара 2020. Најгоре је што смо изобећавали плате, пошто се 'Мегатренд' био мало заглавио финансијски, неки људи су отишли, међутим, језгро људи је остало. И што је најбоље, Универзитет никада није био пунији студената", истиче Јовановић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво