Мића Јовановић за РТС: Дао сам све, а нисам добио ништа

Што се мене тиче, уговор са Дејаном Ђорђевићем о продаји Универзитета "Мегатренд" је раскинут и ја сам од понедељка нови–стари ректор, рекао је за РТС власник тог универзитета Мића Јовановић.

У интервјуу за РТС, Мића Јовановић каже да је био "мало више наиван" када је реч о продаји "Мегатренда" Дејану Ђорђевићу. 

"Признајем фијаско, био сам наиван. Универзитет више није на продају. Ја сам од понедељка нови–стари ректор", рекао је Јовановић додајући да је направио "катастрофалну грешку".

Додао је да је Ђорђевићу дао рок до понедељка у 16 часова да одлучи да ли жели да се уговор о продаји раскине споразумно или једнострано.

Разлози због којих раскида уговор су то што, како каже, Ђорђевић није исплатио плате радницима Универзитета и ануитете банкама. 

Јовановић је напоменуо да "ово ништа не дотиче студенте".

"Студенти треба да буду без бриге, наше акредитације трају још три и по године. Ово нам је четврта или пета реакредитација, имаћемо још једну. Ова негативна кампања је допринела да људи баш долазе, професори су јединствени. Уместо да нам кампања донесе штету, допринела нам је. Што се тиче запослених, најбоља структура је остала", рекао је власник "Мегатренда".

"Овај човек ме је изненадио" 

Јовановић наводи да су кроз његову каријеру пролазили "разни људи", али га је, како каже, Ђорђевић изненадио.

"Деловало је то све добро. Већ 17-18 месеци сам покушавао да продам 'Мегатренд'. Мало сам се био уморио. Заиста смо потписали један чврст уговор, купац је требало да од 25. новембра почне да реално врши своју функцију в. д. ректора и да као 100 одсто власник почне да испуњава своје обавезе према банкама, запосленима... Али се ништа није десило", додаје Јовановић.

Ђорђевићу је, каже, поверовао и потписао уговор иако су, додаје, многи изразили сумњу да ће нови купац испунити обећано.

"У међувремену су почели медији да се баве његовом биографијом и испливале су разне неповољне информације. Морам бити искрен да сам поверовао мојој дугогодишњој колегиници да је он честит човек. Нисам се много удубио у његову честитост, али, искрен да будем, готово сви који су га видели, срели, изразили су сумњу да тај новац постоји, да ће он икада да плати то што је договорено", каже Јовановић.

Власник "Мегатренда" каже да Ђорђевић није инсистирао да уђе у ректорску канцеларију: "Али и то сам урадио, у рекордном року сам се иселио."

"Дао сам све, а нисам добио ништа. Прва рата је требало да иде 6. јануара 2020. Најгоре је што смо изобећавали плате, пошто се 'Мегатренд' био мало заглавио финансијски, неки људи су отишли, међутим, језгро људи је остало. И што је најбоље, Универзитет никада није био пунији студената", истиче Јовановић.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(петак, 06. дец 2019, 08:44) - anonymous [нерегистровани]

Mr.

Koliko para si ulozio...

(петак, 06. дец 2019, 08:35) - anonymous [нерегистровани]

@ Podrska

Јел то био сарказам?

(петак, 06. дец 2019, 08:13) - Радишевац [нерегистровани]

Редослед пропасти

Почело је са Шуваром, па преко приватног школства - Мегатрендова и сл. до Болоње, шта нам се спрема као следеће?

(петак, 06. дец 2019, 06:45) - anonymous [нерегистровани]

Сега-Мега факултет и даље ради...

Да ли ће неко у земљи Србији да напокон прекине овај циркус Сега-Мега универзитета који озбиљно урушавају образовни систем наше земље? Што је најгоре, СВИ (буквално!) знамо како се ("лако"?) на приватним факултетима добијају дипломе и шта - за сада ништа, докле ће тако да буде?

(петак, 06. дец 2019, 02:25) - Nemanja [нерегистровани]

Podrska

Podrska za gospodina Micu. Gospodin Mica je jedan veliki intelektualac i akademik. Zaista nije u redu to sto se prica o jednom visoko obrazovanom gospodinu i biznismenu. Megatrend je jedna ugledna ustanova na kojoj su predavanja drzali akademici kakve Ju Dablju Madison a ni Juniversiti of Ilinojis nisu videli. Ni Northvestern a ni Northern Ilinojis Juniversiti nisu uspeli da dovedu takve akademike na svoje kampuse kakve je doveo Megatrend, sto nam govori da je to jedna ugledna institucija. Ja sam diplomirao na Megatrendu, znanje koje sam tu stekao se ne moze meriti. Fakultet je bio izuzetno tezak, ali ja sam svojim trudom diplomirao cistom desetkom. Diploma Megatrenda mi je otvorila mnoga vrata, trenutno radim kao Egzekjutiv Menadzer jedne ugledne firme u Novom Sadu. Ne bih nikada dobijo ovakvo radno mesto bez znanja, a svo znanje sam stekao na Megatrendu. Moje biznis analize vaze za najjace na ovim prostorima, a njima me je naucio prof. Dr. Mica. Podrska za prof. Dr. Micu!

STOP neistinama! Podrska eliti! Podrska Mici! Megatrend je srpski Harvard!

(четвртак, 05. дец 2019, 22:44) - anonymous [нерегистровани]

Размишљао сам

И ја сам размишљао да завршим на мегатренду, сад чујем да и свирка на клавиру иде, тако да ме то све наводи на ново размишљање. А још у младости сам сањао да посетим азурну обалу, што ме опет води мегатренду опционално - ред би био да станемо у ред са најнапреднијим европским едукативним установама. Господин све износи мирно што изазива поверење.

(четвртак, 05. дец 2019, 21:04) - anonymous [нерегистровани]

Udario doktor na doktora

Eto šta biva kad se sretnu dva identična doktora, hahaha

(четвртак, 05. дец 2019, 20:50) - anonymous [нерегистровани]

Мегагигатурбо

То што нису проверили диплому дотичног и није неки проблем, могу они очас посла да нострификују или доделе једну ганц нову мегагигатурбо.

(четвртак, 05. дец 2019, 20:46) - anonymous [нерегистровани]

Ово се не учи на ФДУ

"Дао сам све ,нисам добио ништа!"
Одавно нисам чуо бољи наслов за нови серију,драму, комедију, позоришни комад...
Ректоре ,издржите...:)

(четвртак, 05. дец 2019, 19:58) - anonymous [нерегистровани]

Гигатренд!

Суноврат нашег високог школства је почео оснивањем "Мегатренда". Надајмо се да ће са његовим завршетком процес кренути у супротном смеру.