Пошта Србије: Од јануара више плате за запослене

Програмом Предузећа предвиђена увећања зарада, а посебна пажња биће посвећена унапређењу материјалне сигурности запослених са најнижим примањима, саопштила је "Пошта Србије" после састанка в.д. директорке тог јавног предузећа Мире Петровић и потпредседника Владе Небојше Стефановића.

Надзорни одбор "Поште Србије" на седници од 29. новембра усвојио је програм пословања којим је предвиђено увећање масе зарада за запослене за десет одсто у 2020. години, као и исплата зараде из добити за 2019. у марту следеће године, одмах по усвајању финансијских извештаја за текућу годину, саопштило је то јавно предузеће.

Како је образложено, планирано повећање зарада, у свему је усклађено са финансијским могућностима "Поште Србије" у овом тренутку и одрживим пословањем.

На састанку потпредседника Владе Небојше Стефановића и в. д. директорке "Поште Србије" Мире Петровић речено је да ће се посебно водити рачуна о зарадама запослених са најнижим примањима, као и да се планира укидање Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава.

То ће, како се истиче, утицати већ на јануарску плату, која ће бити знатно увећана, чиме ће се приближити републичком просеку.

У саопштењу се подсећа да је социјални дијалог о побољшању материјалног положаја запослених у ЈП "Пошта Србије", започет у марту довео до низа конкретних мера које се већ спроводе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво