У спортском центру "Искра" обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Међународни дан особа са инвалидитетом обележен је у спортском центру "Искра", јединственом објекту у Србији који популацији особа са инвалидитетом пружа оптималне услове за бављење бројним спортским садржајима. Било је речи о условима за тренирање и резултатима спортиста са инвалидитетом.

Била је то прилика да се још једном говори о томе колико је Крагујевац учинио у инклузији особа са инвалидитетом и остваривању њихових људских права.

Крагујевац велику пажњу посвећује унапређењу услова живота особа са инвалидитетом, о чему говори и податак да је трећу годину заредом добитник награде Канцеларије заштитника грађана за допринос свеобухватној приступачности различитих објеката особама са инвалидитетом.

"Ми смо јединствен пример у ширем региону, будући да поседујемо један овакав објекат као што је спортски центар 'Искра' који је намењен особама са инвалидитетом. Осим тога, у Спортском привредном друштву 'Раднички' раде особе са инвалидитетом, које притом активно учествују на бројним спортским такмичењима и остварују значајне резултате, а уједно овде у 'Искри' припремају и многе друге спортисте за неке будуће успехе", поручио је директор спортско-привредног друштва "Раднички" Бојан Илић.

Квалитетни услови за тренинге у спортском центру "Искра" омогућили су спортистима остварење врхунских резултата. После бројних успеха на европским и светским такмичењима, као круна свега дошао је пласман на Параолимпијске игре где ће Србију у тандем бициклизму представљати Лазар Филиповић и његов пилот Страхиња Тракић.

Све је почело 2004. године када је крагујевачки параолимпијац и управник спортског центра "Искра" Горан Николић донео прве тандем бицикле у срце Шумадије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво