Житељи Идвора чувају сећање на Пупина

Житељи Идвора и Фондација "Младен Селак" већ четири деценије организију сурете научника, привредника, иноватора и младих талената који чувају сећање на Михајла Пупина. За све оно што је урадила током протекле четири деценије, Фондацији су припале награде Привредне коморе Србије и Светске организације проналазача из Москве.

Привредна комора Србије посебну пажњу посвећује младима, подстиче њихово образовање, наступе на страним такмичењима. А како је и Фондација "Младен Селак" посвећена истим циљевима, отуда и Јубиларна награда Привредне коморе Србије Фондацији за четири деценије Сурета у Идвору.

Нермина Љубовић, директор директората у Привредној комори Србије каже да од 40 година, чак 18 сусрета је било огранизовано у оквиру коморског система Србије.

"Привредна комора Србије и Фондација сарађују на истом послу и посвећене су младима, иновацијском покрету и унапређењу иновативности и свих оних решења која ће сутра бити применљива у привреди Србије", каже Љубовићева.

За јубилеј, стигло је признање и Светске организације проналазача из Москве. Оба признања говоре да је иновацијски покрет био и остао на добром путу.

Милан Божић, председник Фондације "Младен Селак" каже да је било пуно и проблема, али су ипак успели да направеи једну велику ствар.

"Успели смо да опстанемо 40 година у борби за афирмацију иновацијског покрета и примени иновација у производњи, борећи се за Пупинов систем вредности и његов начин привредног развоја путем у иновацијско друштво", каже Божић.

Планова за сарадњу има још.

"Планирамо још чвршће повезивање са Фондацијом и организовање низа заједничких активности чији ће фокус бити управо развој иновативности", каже Нермина Љубовић.

"Можемо поновити, рецимо да одржимо те октобарске сусрете идуће године у Комори и да се мало анимирају и ресорна министарства и други друштвени субјекти", каже Божић.

Пупин је проблеме економије решавао знањем и иновацијама, па би то требало, сматрају професори, инжењери и привредници, да буде модел и данашњег ситема вредности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи