Београд добио 174 нова аутобуса, најављена набавка нових возила

На улицама Београда наћи ће се 174 нова аутобуса које је кинеска компанија "Хигер" доставила Градском саобраћајном предузећу "Београд", саопштио је Беоинфо.

Примопредаји нових возила су, између осталих, присуствовали заменик градоначелника Горан Весић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, као и представници амбасаде Народне Републике Кине.

Весић је рекао да је данас велики дан за Београд, јер ће се од данас на улицама престонице наћи 174 нова аутобуса, чија је вредност 35 милиона евра. Подсетио је да је у јуну купљено 70 нових аутобуса, који су плаћени око десет милиона евра.

"Што само значи да смо ове године за Градско собраћајно предузеће обезбедили 244 нова аутобуса, укупне вредности 45 милиона евра. То је највећа појединачна куповина аутобуса у једној години у историји ГСП-а", навео је заменик градоначелника Београда.

Додао је да је градски саобраћај можда најважнији вид услуге Града Београда према грађанима, подсетивши да је веома важно да се обезбеде квалитетне услуге, као што је важно и да се плаћа градски превоз.

Најављено је расписивање набавке за нових 100 зглобних аутобуса, 40 тролејбуса и десет електричних аутобуса.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи