Солидарност не познаје границе

После разорног земљотреса у Албанији солидарност показују многи. И Канцеларија за младе у Бујановцу прикупља и дистрибуира помоћ Помажу и општина, невладине организације, мештани.

Потврђено је правило да солидарност не познаје границе, нема баријера етничких, језичких. Укључене су и све старосне групе, појединци, организације. Доносе пакете до Канцеларије за младе. 

"Већина су грађани Бујановца, без обзира, долазе и Роми, долазе и Срби, долазе и Албанци, позивају нас на телефон, има ли још места, хоћемо да учествујемо у овој хуманитарној акцији", каже Шуајб Фејзулаху из Канцеларије за младе.

Неки донирају храну или гардеробу, поједини уступају своја возила за превоз, а волонтера има и за пребацивање робе до возила.

"Има много људи који се јављају, доносе много, одећу и храну и хвала пуно свима", каже Нита Фејзулахи из Бујановца.

Шуајб Фејзулаху из Канцеларије за младе је био у Албанији, испоручивао припремљене пакете, разговарао са људима који су смештени на стадиону, под шаторима.

"Ситуација је тамо стварно много лоша, људи су под тендама, напољу. Не смеју да се врате кућама и немају где да се врате, овај земљотрес је стварно катастрофалан", каже Шуајб Фејзулаху.

Гардероба, кажу, више није потребна, али и даље недостаје храна, за децу и одрасле, млеко и пелене.

Наставиће да, уз помоћ хуманих људи, прикупљају и шаљу помоћ онима којима је најпотребнија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво