Град финансира реконструкцију фасаде Палате "Албанија"

Главни градски урбаниста Марко Стојчић најавио је да ће Град Београд финансирати реконструкцију фасаде Палате "Албанија", чија ће обнова бити завршена током 2021. године.

Марко Стојчић је у Београдској хроници подсетио да зграда није реконструисана од свог настанка. Такође и да зграда није у власништву Града Београда, због чега није могућа комплетна реконструкција објекта. 

"Град Београд је покренуо израду пројекта за реконструкцију фасаде, који ће бити готов у наредних неколико месеци. Пошто је зграда споменик културе, добили смо одобрење да у сарадњи са Републиком кренемо у реконструкцију фасаде, која ће бити завршена током 2021. године", навео је Стојчић.

Када је реч о монтажи нове тролејбуске мреже од Цвијићеве до Дунавске улице, Стојчић је указао на то да је са грађанима, још пре месец и по дана, договорено да дође до измене тог пројекта. 

"Конкретан договор је да тролејбуси не иду кроз први део Гундулићевог венца, између Венизелосове и Француске улице, јер су аргументи грађана били на месту да је улица уска, да постоји много зеленила и паркинг места", истакао је главни градски урбаниста.

Додао је да у пројекту нове мреже није споран потез кроз Цвијићеву и Таковску улицу, где је и раније ишао тролејбуски саобраћај, и где се већ изводи реконструкција мреже. Док је, како је рекао, грађанима дат рок да предложе неко друго решење за улице које су спорне, а тиче се улица Гундулићев венац, Венизелосове и Жоржа Клемансоа. 

"Почетком наредне седмице биће одржан састанак са грађанима о њиховом предлогу, док ће, у међувремену, Секретаријат за јавни превоз урадити стручну процену тог предлога и изнети га пред грађане", најавио је Стојчић. 

Подсећа да Град Београд има најбоље стручњаке у Србији који се баве јавним превозом, као и да ће ти стручњаци пробати да нађу заједничко решење са грађанима. 

Када је реч о јавном увиду у урбанистичке планове, Стојчић је указао да су они увек на располагању грађанима у средствима јавног информисања, у згради Градске управе на огласној табли и на сајту Града Београда у секцији огласи.  

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 30. нов 2019, 21:10) - ,," [нерегистровани]

Здање ,, Острво Видо"

Предлажем да се та зграда зове ,, Острво Видо".