Мештани Предејана сами прикупили новац за пут до села

Деценијама се села празне због лоших путева. Мештани села Предејане, смештеног изнад истоимене вароши, не желе да деле њихову судбину. Пре више од годину дана предали су граду прикупљених милион и 700 хиљада динара да би се урадио пут до њиховог села. Радови су почели.

До већине села изнад вароши Предејане пута готово да нема. О мукама оно мало стараца што су у њима остали сведочи геронтодомаћица Виолета Радивојевић која познаје сваки кутак овог краја.

"Ја сваког дана путујем, киша, снег, блато је, путеви катастрофа, много је становништва старо, људи немоћни", истиче геронтодомаћица Виолета Радивојевић.

И из села Предејане са око 400 становника млади све чешће бесповратно одлазе.

Бисеркса Вучковић из Предејана каже да су људи све старји и да немају кола.  Слично каже и Милка Цветковић из насеља Јабукар која истиче да млади одлазе.

Асфалт кроз село мештани су добили пре три године, али не и прилаз до њега. Прошле године узели су ствар у своје руке и прикупили трећину од потребних 5,5 милиона динара. Машине су коначно стигле.

"Уплатили смо новац, скупили. Е сад општина, колико ће нам дати, то не знам. А ово нам много значи", каже Славица Стојилковић из Предејана. 

"Они су имали иницијативу, у почетку урадили су пројектно-техничку документацију и издвајање средстава за саму инвестицију односно удруживање са градом Лесковцем", наводи Новица Николић, директор ЈП "Урбанизам и изградња" из Лесковца.

Биће лакше са путевима до села, јер Коридор 10 је на дохват руке. Кад се заврше сви послови око ауто-пута нови изглед добиће и улице кроз саму варош оштећене током великих радова.

"Хиљаду и шест стотина метара, надамо се да ће да ће све то бити санирано. Велики је проблем и кад падне киша. Ту су велика оштећења тог пута, тако да се надамо да ће Коридори Србије испунити обећање", истиче Јелена Стојилковић.

"Путеви Србије" готово да су завршили свој део посла. Обновљено је 1.800 метара прилазних путева вароши за више од осам милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи