Почела изградња студентског дома у Нишу

Камен темељац за изградњу новог студентског дома код техничких факултета у Нишу, положили министар Жарко Обрадовић и председник Скупштине града Миле Илић. Укупна вредност инвестиције је 700 милиона динара, а дом ће студентима обезбедити 400 нових места.

Министар просвете Жарко Обрадовић и председник Скупштине града Миле Илић положили у Нишу камен темељац за изградњу новог студентског дома код техничких факултета на Градском пољу капацитета 400 места.

Пре полагања камена темељца министар, директор Студентског центра у Нишу Раде Рајковић и власник предузећа "Тонцев градње" Новица Тонцев потписали су уговор о изградњи дома.

"Нишу су потребни не само нови студентски домови, већ и нови факултети", рекао је Обрадовић најављујући да ће дом бити изграђен до краја мандата садашње владе.

"Једини ограничавајући фактор може бити недостатак пара у буџету, али ја верујем да ће изградња тећи по плану, јер се за другу половину наредне године већ очекују боље економске прилике и излазак из кризе", казао је Обрадовић.

Највећа започета инвестиција у овој години

Председник Скупштине града Миле Илић рекао је да изградња дома у Нишу представља највећу започету инвестицију у овој години у финансијском смислу у том граду и да је њена укупна вредност око 700 милиона динара, а да је у овој години из Националног инвестиционог плана издвојено око 55 милиона динара.

Градоначелник Ниша Милош Симоновић који је присуствовао полагању камен темељца, рекао је да ће град обезбедити средства за комуналне трошкове на локацији новог дома.

"Са Министарством просвете започели смо још два пројекта у овој години, доградњу Гимназије "Светозар Марковић" и изградњу школе у насељу Бранко Бјеговић", рекао је Симоновић и подсетио да је средствима минисарства изграђена школа у Брзом броду, а да је град финансирао изградњу школе у Паси пољани.

Нови дом, површине од 11.500 квадратних метара, биће пасарелом повезан са садашњим Павиљоном на Градском пољу, а последњи дом у Нишу изграђен је још 1978.године.

Број потенцијалних корисника за смештај у студентским домовима је 6.500 студената,а садашњи смештајни капацитети износе око 900 места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара