Српски и кинески специјалци вежбали у Железари

Заједничка показна вежба припадника МУП-а Србије и специјалних јединица полиције Министарства јавне безбедности Кине, из провинције Хенан, одржана је у кругу смедеревске Железаре. Министар Небојша Стефановић поручио да је држава спремна да одговори на сваки изазов којим је угрожена безбедност.

Вежби су присуствовали председник Србије Александар Вучић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, амбасадорка Кине у Србији Чен Бо, директор БИА Братислав Гашић.

Реч је о показно-тактичкој вежби управљања кризном ситуацијом насталом након терористичког акта.

Представљена је обученост и спремност за извршавање најсложенијих безбедносних задатака.

У вежби, у којој је приказано савладавање и онеспособљавање терориста и ослобађање талаца, учествовало је 180 српских и кинеских специјалаца, 20 возила различите намене и три хеликоптера.

Своје вештине и способности приказали су припадници специјалних јединица полиције из кинеске провинције Хенан и припадници српске Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Хеликоптерске јединице, Преговарачког тима МУП-а и Управе криминалистичке полиције.

"Учимо од оних који су већи и јачи"

Председник Вучић је кинеској делегацији захвалио на сарадњи и на показаном умећу на вежби.

Министар полиције Небојша Стефановић је поручио да је држава спремна да одговори на сваки изазов којим је угрожена безбедност.

Најавио је да ће српски полицајци у оквиру размена одлазити у Кину.

Захвалио је на обукама које кинеске колеге пружају српској полицији, као што то раде друге земље у свету.

"То је један природан ток да људи уче једни од других, и да на тај начин ми успевамо да будемо боље обучени и да заштитимо наш народ. Учимо од оних који су већи, јачи, који имају другачије искуства. Хоћемо да напредујемо и ја очекујем у скором периоду размену такве врсте искуства у Кини", рекао је Стевановић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво