Јанковић: Предложићемо да се не ради недељом

Закон о финансијској подршци породицама треба допунити пореским подстицајима за компаније које брину о запосленима који имају породицу и одредбом о обавезном родитељском одсуству за очеве, оценила је у повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић. Додала је и да ће Министарству трговине предложити да се не ради недељом.

Бранкица Јанковић је на другом панелу конференције "Пословање по мери породица", који је организовала "Бизнис инфо група", најавила и да ће Министарству трговине ићи препорука да се не ради недељом.

"Ја из протеста не купујем недељом у тржним центрима. Почели смо анализу и то ће бити иницијатива или препорука, јер то је огроман број људи који ради недељом и не може да буде са својом породицом", додала је Јанковићева.

Истакла је и да није добијала притужбе на директну дискриминацију трудница и мајки у виду питања послодавца "да ли планирате да останете трудни", већ се запослене мајке жале на ниже зараде, лошије радно место и немогућност напредовања по завршетку породиљског одсуства.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво